ÜMMET YARALANDI YA RESULULLAH


            Sevdanın ötesinde bir sevda öylebir sevda ki 124000 sahabenin tek bir dille ve hep bir ağızdan haykırarak anam,babam ve canım sana feda olsun ya Resulallah dedirten bir sevda. Ümmet yaralı,kalp yaralı, yüreğimiz yaralı. Gözyaşlarımız hiç dinmedi. Senin ayrılığındansonra kendimizi tanıyamaz olduk.  birbirimize zulmeder olduk. ümmetyaralandı öyle yaralandı ki yarası kabuk tutmaz oldu. Çeçenistan da Filistin deMyanmar da Müslüman kardeşlerimizi diri diri yaktılar. Aç bıraktılar susuz bıraktılaren önemlisi de namuslarını namussuzlara helal kıldılar. Dünya sesiz kaldığıgibi Müslüman âlemi de sesiz kaldı ya Resulallah. İçimiz çok acıdı.  Senin sevgini hak etmeyenlerle doldu taştı ümmeti ümmeti diyen birpeygamberin ümmeti şuan benliğini kaybetmiş şuursuz hak ve hakkaniyeti bilmeyenAvrupa bilginlerin arkasında koşmakta Avrupa birliğine girme çabasıtaşımaktadır. Medeniyet başlığı altında dinsizlik politikalarısergilenmektedir. Yöneticilerimiz dünyada yapılan bu zulümlere halen sessiz.

           Ve Şu günlerdesıkça konuşulan Fransa’daki karikatür çizimini yapanlara hitap ediyorum. Seninne haddine ki benim inancıma müdahale edebiliyorsun.  Benim değer verdiğimuğruna canlar feda dediğim peygamberimi kendi derginde, yazılarında değerlendirmelereyer aldırıyorsun.

           Yıllardır tümmedya kanallarında defalarca söylenildi. Peygamberimizin resimlerinipaylaşılmasına izin verilmiyor. Çünkü o resimler gerçek değil. O yapmaktaolduğunuz çizimler Müslüman kardeşlerimize yapılan hakaretten başka bir şeydeğil. Benim inancıma hakaret edenin katli vacip olur. Haksızlık karşısındasusan dilsiz şeytandır. Hem hakarette bulun hem de haksızlık uğruna her türlüriski göze alarak dini için, davası için yanlışa dur diyeni terör diye ilanedeceksin. Haklılık bunu neresinde. Ayakkabının altına peygamberimizin ismininyazılması ve tişörtlere peygamberimizin resimlerini basılması hangi dini inatçayer almaktadır.

           Aslında buyapılanlara fazla şaşmamak lazım.

           MaalesefMüslümanlar gerçek düşmanını unutmuş gibiler. Hepsi suskun ve birbirleri ileuğraşıyor. Kardeşkanı içiyorlar. Biz birimizle uğraşırsak elin gâvuru niyeseyirci kalsın ki ve niye yıkma projelerini sergilemesin… Hata öyle bir boyutagetirir ki tüm orta doğu ve dünyada olan olayların hepsini seni dinkardeşlerine mal eder.  Müslüman ülkelerini vahşiymişçesine bir halaldırır ve terör ilan eder.

           Yazıklar olsuno güzelim hacılarımızın ve hocalarımızın adını bozan ruhsuz, duygusuz ve okadar da merhametsiz olanların olmayan vicdanlarına sesleniyorum yarın mahşerâleminde Allahın huzuruna varırken nasıl hesap vereceksiniz. Sizi o kadar sevenpeygamberin kuran ahlakı bu muydu diye sorarsa ne cevap vereceksiniz? 

           Kendine gel eyMüslüman sen eşrefi mutlakla mükelleflendirildin haddini bil ve uyan; davana sahip çık.

            Ümmetfarkında değil ama hayrül beşer ümmetini çok severdi o kadar seviyordu kisevincini sahabelerle şu şekil paylaşırdı.

           Resulullah (asm) bir gün sahabelerine :
           “Ah keşke banadoğru, havuza gelen kardeşlerimi bir görsem de, içlerinde şerbetler olankaselerle onları karşılasam. Cennet’e girmeden önce, onlara (Kevser) havuzumdaniçirsem.”

            Busözleri üzerine ona denildi ki:
           “Ey Allah’ınResulü biz senin kardeşlerin değil miyiz?”

           O şöyle cevapverdi:
          “Sizler benimashabımsınız (arkadaşlarımsınız). Benim kardeşlerim de beni görmedikleri haldebana inananlardır. Mutlaka ben Rabbimden sizinle ve beni görmeden imanedenlerle gözlerimi aydınlatmasını istedim” 

           Bir başkabenzer hadis-i şerifte de şöyle buyurur:
          “Mutlakakardeşlerime kavuşmamı arzuladım.” (Bunun üzerine kendisini dinleyenler) şöyledediler:
          “Biz seninkardeşlerin değil miyiz?”

             O şöyle cevap verdi:
            “Sizler benim ashabım ve kardeşlerimsiniz. Benden sonrada beni görmedikleri halde bana inanan bir topluluk gelecektir”. 

             Bir zaman geçtikten sonra da şöyle buyurdu:
             “Ey Ebû Bekir, senin beni sevdiğini duyduklarından dolayı seni seven bir kavmisevmek istemez misin? Sen de Allah’ın kendilerini sevdiği kimseleri sev.”buyurdu.

            Buhadis-i şeriflerde de, Resulullah (asm.) ahir zamanda, ümmetin fesadızamanında, ihvanlarının (kardeşlerinin) bulunacağından söz ediyor.“Kardeşlerim” dediği kimselere iştiyak duyuyor. Ahirete Kevser havuzu başındaiken havuza doğru gelecek sağlam imanlı kardeşlerini görmeyi çok istiyor,Kevser havuzundan su dağıtmayı arzuluyor.

            Peygamberimizin busevgisine karşı bizde sevgimizi gösterelim ve sevgisine layık olalım.         Oyunlara gelmeyelim dinkardeşlerimize sıkı sıkıya bağlanalım. Irkı, dili, rengi ve benzeri ayırımlaratakılmayalım. Gerçek düşmanlarımızunutmayalım.                                                                                                                                           

                                                                                                                                                    

 

                                                                                                                Saygılarımla……

 


 

                                                                                                 

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir